Comptadors llum

El preu de la llum puja des de fa mesos. Foto: Twitter (@gironi100)

L’augment del preu de la llum a nivells històrics va fer fa uns mesos aflorar preocupacions arreu de la ciutat i del districte, però l’empitjorament de la situació arran de la guerra d’Ucraïna ha amoïnat encara més moltes persones. Això no és tot. Per si no n’hi hagués prou amb l’actual preu de la llum, ara també ha augmentat el de la benzina de manera desorbitada.

La dinamitzadora de l’associació de comerciants Cor d’Horta, Raquel Júlvez, explica que l’augment del preu de la llum es nota entre associats. Per tal de no patir tant aquesta pujada, alguns han canviat les bombetes per llums LED, “que consumeixen menys”, o posen menys estona la calefacció. “De moment no ha tancat cap establiment pel tema de la llum, però es mira molt més el que es gasta”, reconeix.

Pel que fa a la benzina, recalca que pot acabar repercutint en el preu final de la cadena de consum, i això també tindrà conseqüències. “Ens afectarà a tots perquè els sous no pugen i, durant la pandèmia, han fet fora de la feina molta gent”, lamenta Júlvez.

Davant dels canvis que està vivint el comerç, no pot evitar recordar que l’augment de preus i la guerra d’Ucraïna, que genera en molts la por a un desastre a escala europea, s’estan produint quan encara no ha acabat la pandèmia. I aquesta encara afecta el comerç. “Hi ha associats que tenen dependents o altres treballadors contagiats”, recorda. Tota aquesta situació fa que l’aspiració més important d’ara dels comerciants sigui sobreviure per sobre de tot. “Anem subsistint dia a dia. No pensem més enllà, perquè no es pot saber què passarà demà”, admet Júlvez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram