Carrer Horta

Els establiments ja no tenen límit d’aforament. Foto: Ajuntament

Fa pocs dies semblava que els comerços començarien a veure la llum, però de moment no ha estat així. Tot i que el passat 28 de gener es van eliminar les restriccions d’aforaments a l’interior de bars i restaurants i dels comerços, i la limitació de reunions de 10 persones, els comerciants d’Horta-Guinardó han notat, de moment, poques millores en el seu dia a dia.

Així ho manifesta la dinamitzadora de la Federació de Comerç Cor d’Horta, Raquel Júlvez, qui recorda que encara és aviat perquè hi hagi canvis importants. Les raons, afegeix, són que molta gent no s’ha assabentat de la fi de les restriccions perquè ja n’hi ha hagut moltes i, a més, que el nombre de casos positius encara són alts. On s’han notat millores d’ànims, diu, és a la restauració i als gimnasos, que ja no estan obligats a demanar el passaport covid als clients. “En general se’n van alegrar perquè havien de fer de policies per guanyar-se la vida i, fins i tot un gimnàs, em va dir que havia perdut clients pel certificat”, afirma.

Encara que es pugui començar a veure la llum al final del túnel de la pandèmia, Júlvez no és optimista amb el futur econòmic que li espera al comerç. Els efectes de la crisi, recalca, continuaran colpejant-lo per molt que el virus es pugui anar fent més dèbil. “Hi ha molta gent a la qual se li està acabant l’ERTO o que s’està quedant sense feina i, per tant, consumeix menys”, lamenta fent referència a una situació que empitjora encara més amb la pujada del preu de la llum, l’aigua o dels aliments. “L’última onada serà econòmica i serà dura”, alerta Júlvez.