Ruta dels Bunyols

La presentació de la 1a edició de l’activitat. Foto: Ruta dels Bunyols de Bacallà

El comerç barceloní va estrenar a finals d’abril una activitat per llepar-se els dits: la Ruta dels Bunyols de Bacallà. La primera edició d’aquesta nova iniciativa s’allargarà fins al 21 de maig i compta amb la participació d’un total de 22 restaurants i 13 bacallaneries de la ciutat. En el marc d’aquesta proposta, tots els establiments implicats ofereixen una tapa de bunyols de bacallà acompanyada d’una beguda per un preu econòmic.

Es tracta d’un esdeveniment gastronòmic impulsat pel Gremi de Bacallaners de Catalunya i Bacallà d’Islàndia, amb la col·laboració d’Olis Bargalló i RestauraPlus, i amb el suport de Mercats Municipals de Barcelona. Segons l’organització, l’objectiu de la Ruta dels Bunyols de Bacallà és “enaltir una elaboració culinària” tan nostrada.

Els mercats, també

L’organització deixa clar que aquesta nova proposta “és molt més que una ruta de bars, tavernes i restaurants”, ja que també inclou bacallaneries que en molts casos es troben ubicades als mercats municipals de la ciutat. Aquestes parades oferiran, cada dissabte fins que s’acabi la ruta, una tapa de bunyols de bacallà per només tres euros.

I aquesta no serà l’única forma de participació dels mercats a la Ruta dels Bunyols de Bacallà. Els mercats de Sants, del Ninot i de Sant Antoni impartiran tallers de cuina adreçats a nens i nenes, en què s’ensenyarà la tècnica per fer els millors bunyols de bacallà i es difondran també hàbits saludables a l’hora de comprar, cuinar i menjar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram