Parc de Sant Martí

Foto: Ajuntament

El parc de Sant Martí és un reducte de pau en un districte que va a cent per hora. També aporta un toc rústic i agrícola que s’agraeix, ara que tot sembla girar entorn de l’economia digital. Els tarongers i les oliveres són un recordatori del passat agrícola del barri, com també ho són les masies o fins i tot l’església de Sant Martí de Provençals, ubicada dins del recinte.

Però els veïns, particularment els més joves, coneixen el parc per la gran oferta d’activitats esportives i de lleure que es poden practicar al llarg de l’espai. Compta amb una plaça pavimentada on es pot jugar a pilota i diferents pistes públiques de jocs. Els visitants que busquen més tranquil·litat s’acostumen a refugiar vora l’estany i a les zones més ombrejades.

La vegetació del parc és prou abundant i molt variada, principalment mediterrània, i inclou àmplies zones de gespa i àrees ombrívoles poblades d’arbres: xiprers, oms, pollancres i verns.

L’església de Sant Martí de Provençals és un vestigi del passat que dona fe de la llarga història d’aquest barri. De fet, el temple és una reconstrucció feta entre els segles XV i XVII, però els orígens de l’antiga vila són molt més antics.

Ca l’Arnó, Can Planas i Can Cadena, les tres masies que completen el conjunt, són ara equipaments públics al servei del barri: la primera és una ludoteca; la segona, un centre d’acolliment per a persones sense sostre; i la tercera, un centre agrícola que disposa d’un hort urbà i d’una granja.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram