La lluminosa estructura geomètrica de la biblioteca sobresurt a la plaça de Lesseps. Foto: Ajuntament

Poc després de la seva inauguració, l’any 2005, l’edifici de la Biblioteca Jaume Fuster va guanyar el premi FAD d’arquitectura, un dels més prestigiosos de la ciutat. L’obra de l’arquitecte Josep Llinàs és una  lluminosa estructura geomètrica, construïda sobre unes antigues cotxeres i tallers de metro que van quedar en desús durant molts anys, i s’ha convertit en la gran referència visual de la renovada plaça de Lesseps.

Però no es tracta només del continent. Aquí importa, i molt, el contingut. Perquè la biblioteca en si mateixa és una de les més valorades i disposa d’un dels fons més grans de la ciutat, amb més de 104.000 documents disponibles per a ús públic. A més, té una col·lecció local molt destacada, amb documents històrics que fan referència al districte de Gràcia i als autors literaris locals que viuen o han viscut a Gràcia.

Cada dia passen per la biblioteca gairebé 2.000 usuaris que hi acudeixen a estudiar, consultar documents o a participar en alguna de les nombroses activitats que s’hi organitzen, siguin tallers, clubs de lectura o exposicions.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram