La Casa Hurtado, un emblema del Modernisme a Pedralbes. Foto: Ajuntament

La singularitat de la Casa Hurtado, al número 46 de l’avinguda de Pedralbes, va molt més enllà de la seva façana modernista. Es tracta de l’únic edifici de l’avinguda amb la façana alineada a la vorera i, tal com apunta l’estudiós Gabriel Pernau, probablement és el primer habitatge que s’hi va construir.

La Casa Hurtado és un edifici modernista projectat per Guillem Busquets i Vautravers l’any 1906. És fàcilment identificable perquè tant les façanes com els interiors combinen un seguit de materials molt habituals en aquest moviment: ferro forjat, motllures de maó, ceràmica vidriada i paviments interiors hidràulics amb la signatura de la prestigiosa Casa Escofet.

El nom de la casa prové del promotor, Antonio Hurtado, argenter resident al carrer de la Portaferrissa. Ell posseïa els terrenys i, de fet, tenia previst ampliar la residència fins al carrer Major de Sarrià, tot i que l’obra no es va arribar a realitzar mai. L’any 1945 es va dividir en tres apartaments. L’últim inquilí s’hi va estar fins al 1993.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram