L’ascensor del carrer del Telègraf. Cristian Gómez

En poc més de dos mesos el districte ha guanyat en mobilitat i accessibilitat amb dos ascensors habilitats únicament per trencar les barreres arquitectòniques. Si a l’octubre s’estrenava l’ascensor inclinat dels carrers Murtra i Santuari, aquest primer trimestre del 2011, seran els veïns de l’entorn del carrer del Telègraf (sobretot els del tram comprès entre Mare de Déu de Montserrat i el carrer del Doctor Cadevall), els qui puguin gaudir d’una nova macroestructura que salvaguarda la fractura territorial entre la ciutat i els Tres Turons.

DOS ASCENSORS

S’han instal·lat dos elevadors i unes escales mecàniques que salven els 50 metres de desnivell del carrer del Telègraf. Els ascensors, amb sentit de pujada i baixada, tindran parades intermitges per tal de facilitar l’accés als habitatges dels veïns que s’ubiquen en ple desnivell. Cadascún dels aparells tindrà una capacitat per a 25 persones i estarà dotat amb aire acondicionat, càmeres de videovigilància i un intèrfon que comunicarà les 24 hores amb un sistema de rescat. A diferència de les escales mecàniques donarà servei tant de dia com de nit.

MILLORA DE L’ENTORN

A banda de la nova infraestructura, que ha costat 3 milions, el carrer del Telègraf ha millorat considerablement la xarxa d’enllumenat i l’estat de les antigues escales, millorant també l’amplada de les voreres. El director general de l’Agència del Carmel, Oriol Bonet, considera l’actuació de Telègraf “tot un repte urbanístic, absolutament modèlic i emblemàtic de les polítiques d´accessibilitat en l´espai públic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram