L’Hospital de Sant Pau. Arxiu

L’Hospital de Sant Pau ha estat la seu escollida per a acollir la Universitat de les Nacions Unides, una institució que ja s’ha estés fins a Hèlsinki, Maastricht, Bruges i Bonn i que ara ha fixat la seu mediterrània al Districte. La Universitat de l’ONU (UNU) iniciarà l’activitat a partir del curs 2012-2013 fet que suposarà una intervenció per a rehabilitar part de l’estructura del complex modernista. La primera fase s’estima que acabi al 2013 i inclourà la rehabilitació de 13 dels 19 pavellons construits entre el 1905 i 1930. Al pavelló de Sant Manuel les obres començaran aquest gener i està previst que es perllonguin durant prop de 18 mesos per a la construcció del Centre d’estudis superiors.

L’altra part del complex servirà per ubicar un Institut Internacional que tindrà rang diplomàtic, és a dir, situarà Barcelona en l’eix de les ambaixades socials. La rehabilitació del complex costarà 9 milions d’euros i serà finançant en un 57% per la Generalitat i la resta pel programa europeu Feder. Malgrat que el curs acadèmic no començarà fins al setembre de 2012 la previsió és que certes gestions es puguin fer el proper any, pel qual el Ministeri d’Educació preveu entregar prop de 4.5 milions per assegurar la seva entrada en funcionament.

Una de les particularitats de la UNU és que serà la única universitat de Barcelona que doni classes únicament en anglès amb l’objectiu que “s’aconsegueixi un nivell acceptable”, segons han assegurat els responsables.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram