Aquesta xifra suposa un 40% dels treballadors > La mesura pretén estalviar 10 milions durant 15 mesos

Entrada principal de l’Hospital de Sant Pau

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per la direcció de l’Hospital de Sant Pau afectarà finalment a 1.491 dels seus treballadors, un 38,9% dels 3.835 professionals que configuren la plantilla del centre.

Com a mínim aquestes són les xifres de la proposta que l’Hospital va presentar el passat 16 de setembre al departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, tot i que les negociacions entre la direcció i els treballadors continuarà oberta fins que el Govern es pronuncïi a finals de setembre.

MESURA D’ESTALVI

Aquesta reducció de plantilla preveu estalviar fins a 10 milions d’euros durant els propers 15 mesos, concretament des de l’1 d’octubre de 2011 fins al 31 de desembre de 2012. Durant aquest temps, 63 persones quedaran afectades per una suspensió de treball de 15 mesos, tot i que podran gaudir de la prestació d’atur i reincorporar-se a la feina un cop finalitzi aquest període. Els 1.428 treballadors restants patirien una suspensió de 15 dies que també es podrien compensar amb el subsidi d’atur. Segons l’Hospital, aquesta reestructuració en cap cas afectarà a metges interns residents (MIR), metges adjunts de guàrdies i personal d’urgències.

PRIMERES PROTESTES

Els treballadors del centre s’han oposat amb fermesa al paquet de retallades i han assegurat que a banda d’afectar els treballadors, les retallades també tindran conseqüències en els serveis que presta l’Hospital. En aquest sentit, els treballadors afirmen que als 40 llits que ja s’han suprimit fins al moment se n’hi hauran de sumar 36 més i que també es reduiran fins a tres intervencions quirúrgiques cada dia.

HOSPITAL DOS DE MAIG

Un dels altres conflictes hospitalaris oberts al Guinardó és el del Dos de Maig, que tot i trobar-se al districte de l’Eixample, també dóna servei als veïns del Baix Guinardó. El futur d’aquest centre està enlaire des que l’Institut Català de Salut, ens gestor de l’Hospital, va anunciar a principis de juliol que no compraria l’immoble on s’ubica el Dos de Maig, que és propietat de la Creu Roja. Aquesta negativa va fer que l’entitat humanitària anunciés la seva intenció de convertir l’immoble en un edifici d’oficines i des d’aleshores les diferents parts implicades en l’afer, com els professionals de l’Hospital, el departament de Salut i la Creu Roja, busquen una solució satisfactòria al conflicte. En aquest sentit, s’han suggerit diferents propostes com que un grup de directiu de l’Hospital adquireixi l’immoble i passi a ser els gestors del centre, però de tota manera no s’ha arribat a cap decisió definitiva i els veïns comencen a impacientar-se. En aquest sentit, la setmana passada les entitats veïnals del Baix-Guinardó, el Clot-Camp de l’Arpa, Sagrada Família i Dreta de l’Eixample  van signar conjuntament un manifest on mostren el seu neguit per “la lentitud de les negociacions” i denuncien que se senten “totalment al marge de les decisions que es prenen en relació a la continuïtat de l’Hospital Dos de Maig” tot i que aquestes, asseguren, afecten als veïns “molt directament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram