Roda de premsa del col·lectiu de La Jahnela. Foto: Twitter (@ObraSocial_PAH)

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i la plataforma Oficina d’Habitatge de Gràcia van denunciar la setmana passada que l’empadronament de joves d’entre 20 i 34 anys a la Vila ha caigut un 20% en els darrers sis anys.

Les dues plataformes van llençar aquest crit d’alerta durant una roda de premsa per presentar les darreres novetats en relació a l’edifici ocupat al número 156 de la Travessera de Gràcia, batejat com La Jahnela. Actualment al bloc hi viuen cinc persones, que reivindiquen un lloguer social. L’edifici està ocupat des del passat 8 de setembre, quan membres de la PAH hi van entrar aprofitant que van anar a aturar el desnonament d’una dona que vivia, pagant el lloguer a una gent que no eren els propietaris, en un dels pisos. Durant la compareixença davant dels mitjans, els membres del col·lectiu que hi resideixen van anunciar que es quedaran a l’edifici.

Durant la roda de premsa, la representant de la PAH, Aina Gomà, va afirmar que la Vila “té un problema d’accés a l’habitatge”, al mateix temps que va denunciar que s’està produint “un procés d’expulsió dels veïns del barri” a causa de “la pressió turística i immobiliària”. Segons Gomà, “sembla que, si ets pobre, no pots viure a Gràcia”.

Per la seva banda, la portaveu de la plataforma Oficina d’Habitatge de Gràcia, Magda Isard, va afirmar que “viure a Gràcia vol dir assistir en primera fila a la conversió del barri en mercaderia per l’entrada massiva de turisme”. La portaveu de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia va afegir que actualment gairebé la meitat de les operacions de compra i venda de pisos a la Vila les fan fons d’inversió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram