Imatge de la manifestació del passat 8 de març. Foto: Twitter (@SEzquerra)

El Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones se celebrarà el pròxim 25 de novembre. Gràcia, però, organitza el seu acte central demà a partir de dos quarts de vuit del vespre a la plaça Virreina.

Així doncs, l’acte consistirà en la lectura d’un manifest del Consell de Dones del districte, una encesa d’espelmes i una actuació a càrrec de les Dones de Blanc. Abans de l’acte central, a les sis de la tarda, La Sedeta acollirà l’acte #Sexualitats, una reflexió col·lectiva sobre les representacions de l’erotisme, la bellesa, els cossos i els estereotips de gènere a partir del cinema, la televisió, la publicitat i els videoclips. Es debatrà sobre les identitats i orientacions sexuals, les relacions sexo afectives i la violència masclista. L’acte està destinat a adolescents d’entre 12 i 16 anys.

PROGRAMA FARCIT D’ACTES
A Gràcia, la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones continuarà el 20 de novembre amb la sessió de teatre-fòrum ‘El carrer és nostre, que es noti.’, a càrrec de la companyia Cúrcuma SCCL. L’endemà tindrà lloc el taller obert ‘Trobem-nos! TABÚ sobre assetjament’.

La programació seguirà el 23 de novembre amb l’Estenedor contra la violència masclista, mentre que l’endemà serà el torn de l’obra de teatre T.U.P.P.E.R.S i la conferència, amb sobretaula musical i sopar de dones, d’Elisa Covelo, del col·lectiu Hèlia Dones.

Per últim, el dia 27 el programa d’actes arribarà a la recta final amb un taller d’autodefensa per a noies i la xerrada ‘Dones & Art’, on a través de les obres de dones artistes de diferents èpoques es reflexionarà perquè en la història de l’art apareixen poques dones. L’últim acte es farà el 28 de novembre i serà una nova edició del taller ‘Trobem-nos! TABÚ sobre assetjament’. Tots els actes es faran a l’Espai Jove La Fontana.

‘DONES DE PES’
D’altra banda, avui es presenta a la Biblioteca Jaume Fuster el llibre ‘Dones de pes. 18 vides de Gràcia 1835-2015’. El llibre vol ser un homenatge a totes les dones de Gràcia i a la seva lluita diària

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram