El Sènior A Masculí de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia, entrenat per Carles Rofes, és el segon millor equip de la ciutat després del Barcelona des de ja fa temps, però aquesta temporada s’ha superat a si mateix. I és que aquest cap de setmana han aconseguit un ascens històric per la lliga EBA d’àmbit estatal.

Gràcies a una bona temporada que han acabat de rematar amb la victòria contra el Platges de Mataró, Lluïsos s’ha classificat per la Lliga EBA i aspira a guanyar la Copa Catalunya.

En aquesta última trobada els graciencs van aconseguir defensar els cinc punts d’avantatge del partit d’anada (65-60) durant bona part del partit i, malgrat la pressió de l’afició local i la remuntada del Platges de Mataró en l’últim quart de partit que va forçar la pròrroga, el Lluïsos de Gràcia va aconseguir quedar en un 66-67 que els porta a EBA.

L’afició lluisenca, que s’ha bolcat tant en el partit d’anada com en el de tornada amb el seu equip, també va jugar un paper clau en la victòria des de les grades.

A partir d’ara l’equip i l’entitat haurà de fer números per tal d’estudiar diferents possibilitats per poder assumir el gran esforç econòmic que aquest ascens representa. I és que en comparació a altres equips d’aquesta mateixa categoria, el pressupost del qual disposa l’equip de Lluïsos, és modest.