La comunitat educativa fa mesos que es mobilitza per demanar més places d’escola pública. Foto: FAPAC

“Denunciem la planificació negligent per part del Departament d’Ensenyament i el Consorci d’Educació de Barcelona d’oferta de places escolars públiques”. Amb aquesta contundència es van expressar ahir l’Assemblea Groga de Gràcia, la Coordinadora d’AMPA de Gràcia, la FAPAC i el Grup de famílies afectades de Gràcia després que abans-d’ahir es publiquessin els primers resultats sobre el procés de preinscripció escolar per al curs 2018-2019. Diuen que a Gràcia “nombroses famílies no han entrat en la primera opció”.

Aquestes entitats denuncien que aquesta “planificació negligent” provoca un “menysteniment de la creixent demanda d’escola pública i privilegia l’escola privada-concertada davant la manca de places públiques de proximitat”. Aquesta situació, consideren aquestes entitats, també provoca que es “penalitzi la poca demanda d’alguns centres públics amb tancaments de línies, es permeti l’estigmatització de centres públics amb menor demanda i es perpetuï la desigualtat segons el lloc de residència, ja que a Barcelona no hi ha prou places per a tots els infants”.

ELS CASOS DE P3
En el cas concret de les places de P3, 19 famílies de la Vila han rebutjat les assignacions d’ofici que dimarts el Consorci d’Educació de Barcelona va fer públiques. Aquestes assignacions els donaven plaça en escoles concertades o en escoles públiques de fora del districte. La plataforma Més Places Vila de Gràcia, a través d’un comunicat, va manifestar que “aquesta assignació manté i perpetua la doble expulsió que pateixen les famílies afectades: expulsió del sistema públic i expulsió del barri”. Una situació que des d’aquesta plataforma consideren “inadmissible”.

REUNIÓ AMB EL CONSORCI
La comunitat educativa es va reunir ahir amb el Departament d’Ensenyament i el Consorci de Barcelona per tractar la situació. Tot i que la reunió no havia acabat en el barri moment de tancar aquesta publicació, les entitats ja van deixar clar el dia abans les seves línies vermelles. “Ens neguem a ampliar la ràtio de 25 alumnes per classe, a derivar a la concertada i a derivar a escoles públiques fora de l’àrea d’influència del municipi”, van deixar clar les entitats. També demanen que hi hagi una millor planificació i que es construeixin escoles públiques.

Abans de la reunió, en declaracions a Betevé, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, va afirmar que confiar a arribar a un acord amb les famílies sense plaça.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram