L’equip i l’afició celebren la salvació plegats. Foto: Fran Capell / CEE

La temporada ha estat convulsa, amb canvi de cromos a la plantilla, l’acomiadament de Poch i l’arribada d’Esteva i el relleu a la presidència, però al final l’Europa ha aconseguit l’objectiu: seguir a Tercera. En un matí assolellat, el passat dia 14 els escapulats van golejar el Sabadell B (4-0) i van acabar amb el patiment. De fet, l’Europa ha acabat la temporada onzè amb 47 punts. Dani Pujol va ser el gran protagonista del matx amb un hat-trick contra els filial dels arlequinats.

El dorsal 11 europeista no va voler que l’afició patís i després d’avisar en el refús d’una falta, va estrenar el marcador aprofitant una centrada mil·limètrica de Javi Navarro, que havia protagonitzat una jugada individual marxant de tothom qui li intentava prendre la pilota. Encara no s’havien jugat ni 10 minuts, però l’afició ja respirava tranquil·la. A més, els telèfons mòbils i les ràdios informaven puntualment del resultat de la Monta, que perdia a Castelldefels, de manera que no calia seguir patint. El ritme del matx va baixar, però l’Europa encara no havia dit la seva última paraula abans del descans i un hiperactiu Pujol, després d’una sèrie de regats, va fer el segon al minut 42.

El partit va continuar amb les revolucions baixes després del pas pels vestidors, però a l’Europa ja li convenia, perquè el rellotge jugava al seu favor. Abel i Lledó van trencar l’ensopiment amb una arribada a cada porteria quan ja s’havia complert el primer quart d’hora del segon temps, però l’afició va haver d’esperar fins al minut 75 per tornar a celebrar un gol. Pujol va completar el seu triplet anotador amb una jugada d’oportunisme i va aprofitar una pilota divida a l’interior de la gran per sentenciar definitivament el matx. El millor gol, però, encara havia d’arribar. Cinc minuts més tard, Fran Bea va tancar el marcador amb una falta marca de la casa que es va colar per l’escaire dret del Sabadell B.

Quan l’àrbitre Romero Freixas va signar el final del partit, els jugadors i l’afició van celebrar la salvació plegats.

Els actes de celebració i commemoració van continuar dijous de la setmana passada, quan l’Agrupació Europeista, que enguany celebra 69 anys com a penya, va fer un reconeixement a Cano i Alberto per haver jugat 250 i 200 partits respectivament amb l’elàstica escapulada.

TORN PER A LA COPA
Amb l’activitat del primer equip masculí aparcada, des de la setmana passada és el sènior femení en qui se centren tots els focus.

I és que des de dissabte passat, les d’Álvaro del Blanco estan immerses en la Copa Catalunya. L’equip va superar la primera ronda de la competició el passat dia 20 a Riudoms (1-3) i en la segona fase tindrà el primer rival exigent, un vell conegut de la lliga, el Levante Las Planas. El partit es jugarà a Sant Joan Despí demà passat a les 6 de la tarda.