Abel va aconseguir el gol de l’empat contra el Figueres. Foto: Fran Capell / CEE

Ha arribat l’hora de la veritat. A partir de diumenge, l’Europa afrontarà sis finals que serviran per decidir si l’equip acaba la fase regular entre els quatre primers i repeteix presència al ‘play-off’. La primera final serà demà passat a les 12 del migdia a la Bòbila contra un dels rivals directes, el Gavà. L’equip arriba al tram clau de la temporada amb una espectacular ratxa de 17 partits invicte que l’ha col·locat en zona de ‘play-off’. Són tercers amb 57 punts i amb tres punts de marge sobre el cinquè classificat, que és el primer equip que no jugarà la ronda per pujar de categoria.

Els d’Albert Poch afrontaran el que, a priori, ha de ser el partit més complicat del tram final de la temporada contra el segon classificat, un equip molt fiable a casa. Els escapulats arriben a aquest matx després de sumar un punt diumenge passat a casa contra el Figueres (1-1). Els primers minuts del matx van ser de domini altern i arribades a les dues porteries. Els empordanesos van fer el primer gol del matí en una jugada poc afortunada de Gianni. El porter va precipitar-se en una sortida, no va refusar la pilota i Casanova, amb la cama esquerra, va inaugurar el marcador al minut 24. La millor ocasió europeista abans del descans va ser una falta de Fran Bea que el porter Gallego va refusar a prop del seu pal esquerre.

L’equip va aprofitar el descans per reordenar-se i tornar al terreny de joc amb les idees molt més clares i al minut 49 Abel va aconseguir el gol de l’empat després d’una centrada de Cano. Els graciencs, però, no van poder aprofitar aquesta inèrcia per aconseguir un segon gol, tot i que van dominar el joc i van tenir les millors ocasions, l’última d’elles un xut de Montoro que va sortir lleugerament desviat durant el temps afegit.

UN RIVAL EN RATXA
Per la seva banda, el Gavà ja s’ha recuperat del sotrac de resultats que van patir entre novembre i gener i ha saldat els seus 10 últims partits amb vuit victòries i dos empats. Tot i que cap dels seus jugadors és al capdavant de la llista de màxims golejadors, els gavanencs poden presumir de pólvora gràcies a Manuel Raíllo, Boris Garrós i Nico Kata. El conjunt blaugrana va aconseguir empatar en el derbi del Baix Llobregat contra el Prat (1-1) i continua amb un punt de marge sobre l’Europa.

VICTÒRIA DEL FEMENÍ
Per la seva banda, el primer equip femení va aconseguir una victòria de prestigi diumenge passat a l’Estartit (0-3). Les estartidenques ocupaven la tercera posició, però les jugadores d’Álvaro del Blanco van fer una primera part molt seriosa. Al minut 4 el marcador ja era de 0-2 amb gols de Núria i Alcócer i les gracienques van sentenciar amb una altra diana de Núria. Gràcies a aquest resultat, l’equip es va assegurar la permanència matemàtica a Segona.