Enguany no hi haurà concurs de carrers guarnits. Foto: Ajuntament

La Festa Major de Gràcia d’enguany serà descafeïnada a causa de la pandèmia del coronavirus. L’exemple més clar d’això és que ja s’ha confirmat que enguany no hi haurà concurs de carrers guarnits, un dels grans emblemes de la celebració. El motiu és que els veïns no els han pogut preparar per culpa del confinament i també que d’aquesta manera s’evitaran les aglomeracions. Tot i que no hi haurà concurs, sí que es podran veure guarniments simbòlics, tot i que seran molt més petits que habitualment.

D’altra banda, el pregó de la Festa Major servirà per homenatjar el paper dels sanitaris durant la pandèmia. Hi haurà tres protagonistes, que seran Xènia Sist, infermera de l’Hospital Sant Pau; Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Elvira Bisbe, metgessa de l’Hospital de l’Esperança. Pel que fa a les activitats, des del Districte han explicat que la festa d’enguany serà més veïnal i que només es podrà accedir a les activitats amb cita prèvia.

A causa de totes les limitacions es potenciarà el perfil digital de la festa i l’organització està treballant per tenir un programa que inclogui projeccions de documentals i de contingut històric de la festa i dels seus protagonistes. El tret de sortida serà el 14 d’agost amb el pregó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram