Es preveu que les obres s’allarguin sis mesos. Foto: Google Maps

L’esperada renovació de la plaça Lesseps ja està en marxa. Fa uns dies es van començar a realitzar les tasques de reurbanització per arranjar els espais afectats per l’execució de la Línia 9 del metro, que arriba fins a l’aeroport del Prat, i que es troba aturada des de fa temps al tram central de la ciutat. Amb aquestes obres, la intenció del consistori és recuperar la plaça per a l’ús ciutadà i millorar la mobilitat dels vianants.

Les obres han començat amb el desmuntatge de la grua de l’obra, que es va començar a dur a terme dijous passat i que ha permès treure un dels elements que més espai ocupaven i amb més impacte visual. També es tancarà i es cobrirà la rampa d’accés provisional per on han circulat els vehicles durant les obres de l’estació de l’L9 i es realitzarà la cobertura del pou de l’estació -de 25 metres de diàmetre-, on s’instal·larà una llosa amb diverses bigues.

A més, la plaça i el seu entorn es renovaran i s’hi construiran voreres noves que donaran continuïtat a la vorera de la Travessera de Dalt al llarg de tota la plaça. També s’instal·larà una àrea de jocs per a infants, es plantarà un nou arbrat i es preveu millorar l’enllumenat públic. En total, el conjunt d’actuacions a la plaça i al seu entorn abraça una superfície de 2.100 metres quadrats.

Segons ja va informar fa uns mesos l’Ajuntament, les obres tenen un pressupost de 868.000 euros i es preveu que acabin d’aquí a mig any.

UN IMPORTANT NODE VIARI
Les actuacions a la plaça Lesseps han estat consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament.

L’espai és un dels nodes de comunicació viària més importants de la ciutat, en el qual convergeixen dos grans eixos: la Travessera de Dalt i Gran de Gràcia, que passa a ser l’avinguda Vallcarca a la plaça.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram