La Casa Vicens es va començar a construir el 1883. Foto: Arxiu

Les obres del procés de reforma i rehabilitació integral que convertiran la Casa Vicens en un museu ja han començat. L’edifici, situat al carrer de les Carolines, és la primera residència que va construir, entre 1883 i 1888, Antoni Gaudí i fa un any va ser comprada pel banc andorrà Morabanc per obrir-la al públic convertida en museu.

Declarada Patrimoni de la humanitat fa una dècada, la ‘nova’ Casa Vicens, a la qual s’hi va fer una ampliació el 1925, haurà de mantenir l’esperit gaudinià. El primer ús que va tenir un cop construïda va ser de casa d’estiueig i, a partir de 1899, quan va ser comprada per Antoni Jover, va passar a ser una casa familiar. Precisament, el Morabanc va comprar l’edifici a la família Herrero-Jover, descendents d’Antonio Jover, que seguien vivint a la casa.

REFORMA AMBICIOSA
La reforma d’aquest edifici modernista, dirigida per l’equip d’arquitectes de José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres i David García implicarà una restauració dels 1.200 metres quadrats de l’habitatge, les seves quatre plantes i el jardí.

Un cop acabi la reforma, la Casa Vicens passarà a ser una nova aturada obligatòria per a tots els amants del modernisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram