Una imatge de l'edifici ocupat. Foto: Assemblea de la Vila de Gràcia

La manifestació encapçalada per la plataforma ‘Gràcia cap a on vas?’ i l’Assemblea de la Vila de Gràcia que el passat 28 de febrer va recórrer els cinc punts del districte on l’Ajuntament ha concedit llicències per obrir nous hotels va acabar amb l’ocupació de l’edifici on s’ha de construir un d’aquests cinc hotels. Es tracta d’un bloc, propietat del grup NH, situat a la plaça del Sol, entre el carrer de Maspons i el carrer dels Xiquets de Valls.

Ara, les dues entitats, que denuncien la sobreexplotació turística que consideren que pateix la zona, han transformat l’edifici en “l’Oficina d’Habitatge de Gràcia”, on, segons expliquen des de l’Assemblea, s’està construint “un espai de trobada que faci palès els problemes d’habitatge al barri i faci front a ‘l’elitització’ i ‘turisficació’ del barri”. Des de ‘Gràcia cap a on vas?’ afegeixen que l’ocupació “és un gest simbòlic però real i allà on es vol fer un hotel, en una plaça del Sol maltractada, ara hi ha una gent que volem mostrar que el districte té un greu problema amb l’habitatge”.

Les dues plataformes veïnals també asseguren que entre els anys 2009 i 2014 el nombre de veïns censats es va reduir en 2.100 a causa de la proliferació excessiva de places turístiques que consideren que hi ha al districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram