Sant Medir tornarà a omplir els carrers de Gràcia. Foto: www.santmedir.org

S’acosta el 3 de març i això vol dir que Sant Medir és a tocar. Abans de la romeria de principis del mes que ve, que és l’acte principal d’aquesta celebració, demà passat es farà el tret de sortida d’aquesta tradicional festivitat amb una sèrie d’activitats.

Així doncs, aquest diumenge arrencarà a la plaça de la Vila amb la passejada a cavall i el taller de manualitats dels bastoners, els gegants i els trabucaires. Les dues activitats començaran a les 11 del matí. Una estona més tard, a tres quarts d’una del migdia, arribarà el torn del pregó, que enguany anirà a càrrec del periodista i escriptor David Izquierdo. Izquierdo ha publicat recentment el seu segon llibre, ‘Curioses històries de Barcelona’, on publica 33 petits relats que revelen misteris i anècdotes de la ciutat, entre els quals hi ha Sant Medir.

El mateix dia, també a partir de les 11, a la plaça Trilla, on hi ha el monument a les colles de Sant Medir, se celebrarà la concentració dels banderers de les colles. Posteriorment es farà l’ofrena floral i a partir de dos quarts de dotze començarà la cercavila, que estarà encapçalada pels banderers amb l’acompanyament de les colles de cultura popular i que consistirà en un petit recorregut des de la Plaça Trilla fins a la Plaça de la Vila de Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram