Una imatge d’una escola bressol en funcionament. Foto: Generalitat

La nova escola bressol municipal Escorial obrirà les seves portes el setembre, coincidint amb l’inici del curs 2015-16, i serà la primera escola inclusiva de la ciutat, on hi conviuran infants amb discapacitat juntament amb altres nens i nenes. Així ho van explicar l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, la regidora de Gràcia, Maite Fandos, i el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, durant la visita institucional que recentment van fer a la futura escola.

El centre tindrà una capacitat per a 74 infants, entre els 4 mesos i els 3 anys, i s’ha dissenyat pensant en les necessitats especials dels infants amb discapacitat perquè tinguin una educació de qualitat des de l’escola bressol. En aquest sentit, es reservaran 9 places per a aquests nens i nenes, que conviuran amb la resta.

“Representa un canvi molt important”, va afirmar Trias en relació amb el projecte d’educació inclusiva que es desenvoluparà en aquesta nova escola. Una escola que ajudarà al desenvolupament d’infants nascuts amb alguna discapacitat, amb atenció individualitzada, especialitzada i global, a càrrec de diferents serveis i especialistes en diferents àmbits i matèries. I és que disposarà d’un equip de professionals de l’educació i d’un equip interdisciplinari format per professionals de diferents camps de la salut i la pedagogia especialitzada: fisioteràpia, psicopedagogia, infermeria, logopèdia i atenció a les famílies, entre altres.

L’alcalde també va explicar que, una vegada valorat el seu funcionament, preveu que el projecte de la nova escola bressol municipal Escorial –nom encara provisional– es pugui dur a terme a altres escoles. “Els centres pilot han de tenir vocació de mirar més enllà”, va concloure Trias.

Des del Districte es destaca que aquesta escola incorporarà, de forma pionera a la ciutat, una Unitat d’Atenció Inclusiva (UBAI) dotada d’uns recursos humans i materials específics per donar una atenció de qualitat als infants de 0 a 3 anys amb greus discapacitats. L’UBAI serà un espai dissenyat arquitectònicament per donar atenció a les necessitats específiques d’aquests nens i nenes. Comptarà amb una zona multisensorial, una zona d’aigua, una infermeria i un despatx.

Més escoles bressol

L’escola bressol municipal Escorial, que destaca per la seva singularitat, és una de les 8 noves escoles bressol que actualment està impulsant l’Ajuntament a la ciutat, gràcies a un acord amb el grup municipal del PSC.

El consistori destaca que, quan aquestes 8 noves escoles bressol municipals estiguin acabades, ja n’hi haurà més d’un centenar en funcionament. Tanmateix, recorda que a dia d’avui n’hi ha 95 d’obertes que ofereixen gairebé 8.000 places i donen resposta al 60% de la demanda.

Cal recordar que a Gràcia també van entrar en funcionament el 2012 i el 2013 les escoles bressol municipals Enxaneta i Caspolino. A més, actualment s’està construint l’escola bressol i l’escola de primària l’Univers. L’Ajuntament va decidir assumir el finançament de les obres d’aquesta escola, la qual entrarà en funcionament el pròxim curs escolar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram