Una projecció de l’interior dels pisos. Foto: Ajuntament 

El solar de l’antiga clínica Quirón, situat al barri de La Salut, acollirà un centenar d’habitatges amb serveis per a la gent gran. Aquests nous immobles se sumaran als més de 1.200 d’aquest tipus que hi ha repartits arreu de la ciutat. El passat 22 de gener l’alcalde Xavier Trias va presentar el projecte al mateix espai on s’ubicaran aquests equipaments. En aquest acte, la regidora del Districte i tinent d’alcalde, Maite Fandos, va destacar que “els veïns gaudiran d’un espai on relacionar-se i, en definitiva, d’una zona multigeneracional que ens ajudarà a enfortir el teixit de l’entorn”.

HABILITATS I CONNECTATS
Els pisos tindran una superfície d’uns 40 metres quadrats i constaran d’un dormitori, menjador, sala d’estar, cuina i bany adaptat, amb dutxa a ras de paviment per facilitar l’entrada de les persones amb mobilitat reduïda, al mateix temps que s’eviten les caigudes. Els banys i els dormitoris tindran alarma centralitzada per poder demanar ajuda en el supòsit d’incident. Els usuaris estaran connectats tot el dia amb personal especialitzat que ofereix serveis d’atenció social i individual, actuacions de tipus preventiu, neteja o coordinació amb els serveis socials. Els pisos també comptaran amb zones comunitàries i bugaderia d’autoservei.

L’Ajuntament destaca que tot plegat referma el seu compromís de proporcionar a les persones grans un habitatge adaptat, segur, confortable i integrat a la comunitat, tant amb atenció directa (personal del centre) com indirecta (el servei de teleassistència).

EQUIPAMENTS ADDICIONALS
La reforma del solar dotarà La Salut de quatre equipaments més. Es crearà un nou casal, d’uns 1.000 metres quadrats, per a gent gran, amb sala polivalent, aula d’informàtica i zona habilitada per fer-hi activitats físiques. També es crearà un casal de barri, que acollirà les activitats socials i comunitàries de la zona. I la tercera gran novetat serà un equipament destinat als joves, que acollirà un espai de trobada, de creació artística i musical i espais on es pugui assajar. Per últim, es construirà un aparcament soterrani amb capacitat per a 65 cotxes. Les places estaran disponibles per a lloguer.

Una xarxa en creixement

La ciutat disposa de més de 1.200 habitatges amb serveis per a la gent gran. En els anys que vénen la xifra s’ampliarà fins als 1.500, amb el centenar que es faran a l’antic solar de la Clínica Quirón i una altra promoció de més de 100 que està previst que es construeixi entorn de la plaça de les Glòries.

Per accedir a un d’aquests habitatges cal estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona i sol·licitar una participació. Els requisits per optar als pisos és tenir una antiguitat en el padró de la ciutat superior a dos anys, no tenir un habitatge en propietat (llevat que aquest tingui problemes d’accessibilitat) o ser una unitat de convivència de més de 65 anys amb ingressos anuals inferiors a 25.619 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram