Imatge del primer derbi entre l’Europa i el Martinenc. Foto: CEE

El derbi escalfa motors. Tot i que a partir dels anys 90 l’Europa i el Martinenc van enfilar camins diferents a les categories del futbol estatal, aquests dos equips havien mantingut una rivalitat reflectida en molts partits disputats al llarg del segle XX.Ara, 103 anys després del primer enfrontament entre l’Europa i el Martinenc –el 17 de desembre de 1911 al Campionat de Catalunya de segona categoria–, aquests dos equips es tornaran a veure les cares a Tercera, aquest vegada diumenge al Nou Sardenya.

Ha passat molt temps des de l’últim partit oficial de lliga entre graciencs i hortencs, tant que cal remuntar-se a la temporada 93/94 del segle passat, fa 21 anys. Des d’aleshores, els dos conjunts han jugat en categories diferents i només en una ocasió, l’any 2008, es van tornar a enfrontar: va ser en un matx de la primera fase del Torneig d’Històrics del futbol català, disputat a Sant Andreu.

Els escapulats afronten aquest partit després de derrotar diumenge passat el Manlleu a domicili per 0 a 2. El Martinenc, per la seva banda, arribarà al derbi en penúltima posició amb només 16 punts, fruit de 4 victòries, 4 empats i 9 derrotes.

Per altra banda, l’Europa celebrarà la presentació dels seus equips base diumenge abans de l’enfrontament contra els d’Horta. Aquest acte s’emmarcarà també en la campanya solidària que està duent a terme el club durant Nadal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram