La Kasa de la Muntanya, referent del moviment anarquista. Foto: Arxiu

La Kasa de la Muntanya va ser dimarts al matí el principal escenari a la ciutat d’una operació ordenada per l’Audiència Nacional i duta a terme pels Mossos d’Esquadra contra el moviment anarquista i llibertari.

L’operació policial, batejada com a operació Pandora, es va saldar, en el cas de la Kasa de la Muntanya –situada a l’avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya–, sense detencions, tot i que en el conjunt de l’operació –amb escorcolls simultanis al Poble-sec, Sant Andreu, Manresa, Sabadell i Madrid– hi va haver 11 detinguts. Segons les investigacions policials, els detinguts estarien relacionats amb la col·locació d’artefactes a caixers automàtics entre els anys 2012 i 2013. En aquesta línia, la policia va parlar d’una operació “contra el terrorisme anarquista”.

“DETINGUTS IL·LEGALMENT”
Els ocupants de la Kasa de la Muntanya van denunciar abans-d’ahir, en una roda de premsa a l’exterior de l’edifici on no van acceptar preguntes, haver estat “segrestats i detinguts il·legalment” pels Mossos d’Esquadra. L’encarregat de llegir el manifest, el cantant del grup KOP, conegut com a Juanra, va recordar que l’any passat ja van denunciar que els Mossos havien col·locat una videocàmera “il·legal” per vigilar-los.

El mateix dimarts a la tarda un miler de persones es van manifestar per reclamar la llibertat dels onze detinguts en l’operació policial. La marxa va finalitzar amb diversos incidents provocats per alguns dels manifestants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram