A partir de l’any que ve viatjar amb la T-10 serà més barat. Foto: Arxiu

L’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, han pactat recentment dues mesures que han de servir perquè els socialistes s’abstinguin en la votació dels pressupostos que tindrà lloc avui per tal que aquests puguin tirar endavant.

Després que el líder d’UpB, Jordi Portabella, anunciés que la coalició que lidera s’abstindrà en la votació, ara l’abstenció socialista ja es pot donar per feta després que Trias i Collboni hagin acordat en els darrers dies una rebaixa de la T-10 i una renda infantil de 100 euros al mes per a les famílies més necessitades.

Pel que fa a la primera mesura, aquesta servirà perquè el bitllet més utilitzat per a la ciutadania passi de 10,30 euros a 9,95 euros. Aquest descens del preu suposa una rebaixa del 3,4%. En el pacte, els líders de CiU i PSC també hi van incloure una ampliació en les condicions d’ús de la Targeta Rosa i l’ampliació del servei d’autobús.

Pel que fa al segon pacte, Collboni va anunciar fa uns dies un pla de rescat social valorat en 20 milions d’euros. El pla inclou una renda infantil garantida de 100 euros mensuals per a les famílies de la ciutat que estiguin en el llindar de la pobresa –amb un pressupost de 9,2 milions–. També inclourà una partida de 8,3 milions per fomentar l’ocupació i, finalment, l’augment dels recursos municipals destinats a combatre la pobresa energètica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram