La campanya es va presentar dilluns passat. Foto: Districte

Del 2011 al 2013 hi ha hagut un increment de 3.000 persones que han demanat aliments als diversos recaptes que s’han realitzat a la ciutat, segons dades de l’Ajuntament. A més, l’any passat la xifra de menors de 14 anys atesos pels serveis socials també va augmentar respecte el 2011 –1.316 menors més–, segons dades municipals.

Per tal de fer front a aquesta realitat i posar el seu granet de sorra, l’Associació de Comerciants Centre Gràcia, creada recentment, va presentar dilluns dia 1 la seva primera acció social, Gràcia amb Gràcia, que consistirà en una recollida d’aliments i de joguines al districte que aniran destinats a infants i adults en risc d’exclusió social residents en el mateix. Aquesta campanya es durà a terme amb la col·laboració dels voluntaris de l’Obra Social de la Caixa.

A l’acte de presentació van assitir-hi Xavier Tuset, representant de l’Associació de Comerciants Centre Gràcia; Laia Serrano, presidenta de Barcelona Actua i representant de les entitats socials del districte, i la regidora de Gràcia, Maite Fandos, entre altres.

COL·LABORACIÓ DE TOTHOM
La recollida de joquines s’efectuarà fins al dia 5 de gener, mentre que el recapte d’aliments s’allargarà fins al 15 de gener. Des del dia 1 de desembre els ciutadans poden fer les seves aportacions de productes a diferents establiments de l’àrea d’influència de l’associació –entre els carrers Gran de Gràcia, Còrsega, Milà i Fontanals i Travessera– i mitjançant la seva compra en els mateixos: per exemple, si el preu d’una compra és de 12,50 euros, es podrà arrodonir a 15 i aquests 2,5 euros de diferència serviran per col·laborar amb la campanya. A més, en el preu dels dècims de loteria que es venguin als comerços es podran fer donacions per a la compra d’aliments o joguines.

Qui vulgui també pot contribuir al recapte realitzant directament una compra d’aliments o joguines per donar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram