Una imatge de la rebuda a Marina Bernardó. Foto. Twitter (@RescatPreses)

L’expresa d’ETA Marina Bernardó va ser rebuda el passat 4 de juny a la plaça del Raspall després d’haver sortit de la presó de Soto del Real el dia abans. Bernardó, mallorquina i veïna de Gràcia, va ser condemnada a 17 anys de presó per pertinença a la banda terrorista ETA, dels quals n’ha complert 12 i mig en diferents presons franceses. Feia pocs dies que havia estat entregada a les autoritats espanyoles.

Unes 200 persones de diferents moviments socials de l’entorn de l’esquerra independentista van donar la benvinguda a Bernardó, que encara té pendent un altre judici on haurà d’afrontar el càrrec de col·laboració amb banda armada.

En el moment que l’expresa d’ETA va arribar a la plaça del Raspall, la gent que l’esperava la va rebre fent un passadís amb diferents banderes. Tot seguit, va prendre la paraula per agrair tot el suport rebut, al mateix temps que va recordar les persones que segueixen empresonades. Posteriorment, Bernardó va entrar al bar Resolís de l’Ateneu Independentista la Barraqueta, on va despenjar la fotografia que hi havia penjada d’ençà que va ser empresonada. Al costat de la foto de Bernardó, a la Barraqueta, encara hi ha la foto de l’altra catalana que encara és a presó per formar part d’ETA, Dolores López Resina. Un cop despenjada la seva foto, Bernardó va besar el retrat de López Resina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram