Els castellers van completar una actuació per a la història. Fotos: Castellers de la Vila de Gràcia

Els Castellers de la Vila de Gràcia recordaran durant molt de temps l’actuació del passat diumenge dia 6 de juliol a Vic.
Per segon any consecutiu, els graciencs visitaven una de les places més simbòliques de Catalunya, la plaça Major de la capital osonenca, i ho feien per portar a terme l’actuació destinada a fer l’aleta 3.000 en els 17 anys d’història de la colla. Aquest fet, ja de per si històric, no va ser l’únic que la colla gracienca podrà guardar a les seves pàgines daurades, sinó que també hi podrà afegir l’actuació del mateix dia, ja que va acabar sent la millor del seu historial. La primera ronda va servir per descarregar, per tercera vegada consecutiva, un cinc de vuit. Els graciencs ho van fer sense patir en cap moment i mostrant la seva solvència. Tot seguit, en la segona ronda, va arribar el plat fort del dia: el tres de nou amb folre que, després de l’intent desmuntat de Reus i de no haver-lo pogut portar a la Festa Major del Camp d’en Grassot, va acabar arribant. El castell va pujar molt ràpid però de forma compassada, sense perdre la mida en cap moment i es va carregar sobradament. Quan va arribar el moment de la descarregada, quan el castell es va mostrar més nerviós, l’estructura es va mantenir serena i va permetre completar-lo per primer cop aquesta temporada. Per tancar la tercera ronda, la colla gracienca va mantenir el mateix nivell d’ambició i va descarregar plàcidament un quatre de vuit amb agulla. La cirereta a aquesta magnífica jornada va arribar amb l’intent de fer un pilar de set folrat. En aquesta ocasió l’imponent espadat es va mostrar molt confiat en tot moment i amb un bon encaix entre el terç del pilar i el folre, cosa que va permetre descarregar-lo per segona vegada en la història de la colla.

VISITA A SÚRIA

Dissabte passat els Castellers de la Vila de Gràcia van participar per primera vegada en la jornada castellera de la localitat bagenca de Súria, en el marc de la seva festa major.
La diada va servir per comprovar, una vegada més, el bon moment de forma dels graciencs, que van completar la seva actuació descarregant dos pilars de quatre, un tres de vuit, un quatre de vuit, un dos de set, un pilar de sis i un pilar de cinc. L’actuació va servir perquè els graciens puguin anar de vacances amb un bon regust de boca i amb la vista posada en la Festa Major de Gràcia.

Tenim molta confiança

El cap de colla dels Castellers de Gràcia, Raimon Garriga, explica al Línia Gràcia que l’actuació de Vic suposa “la culminació del primer tram de la temporada, ja que durant l’any hem fet molts castells de vuit i mig i poder fer un tres de nou va ser la cirereta”.
Garriga es mostra molt satisfet pel rendiment de la colla i afegeix que va ser una jornada “molt bonica per com va anar, ja que els castells van estar molt ben treballats i es va demostrar la confiança que ara mateix té la colla”. A partir d’ara els objectius que concentraran els esforços de la colla seran “mantenir el que vam fer a Vic per tal d’afegir el tres de nou amb folre en altres actuacions, assajar el quatre de nou i involucrar més gent en el projecte per donar-li més visibilitat. El nivell tècnic ja el tenim”, conclou Garriga.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram