Amb l’arribada del bon temps, les places del districte s’omplen de persones que volen gaudir d’una estona amb els amics o la família a l’aire lliure. Per tal de garantir el dret al lleure i la correcta convivència al carrer, des del Districte de Gràcia s’ha posat en marxa un operatiu que s’organitza de manera conjunta entre el grup de mediadors de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, la Guàrdia Urbana, els serveis de neteja i els serveis de Llicències i inspecció de Districte. Aquesta actuació combinada conjuga la tasca social i de mediació amb les tasques de reforç de l’inspecció i el control policial.

L’objectiu d’aquest operatiu conjunt, que s’organitza per tercer any consecutiu, és iniciar actuacions preventives orientades cap al foment del civisme, el respecte al descans dels veïns i la potenciació de l’ús lúdic i cultural dels carrers i places de Gràcia.

UN ESPAI DE TOTS

En el marc d’aquest operatiu per garantir la convivència, el Districte ha tornat a activar el programa d’intervenció de mediadors a les places de la Revolució, Diamant, Virreina, Sol i Vila de Gràcia durant els pròxims cinc mesos –de maig a setembre– amb l’objectiu d’afavorir el bon veïnatge i la correcta convivència i ús compartit de l’espai públic. Com a novetat, enguany l’operatiu s’ampliarà a les places del Raspall i del Poble Romaní.

Els mediadors actuen allà on detecten comportaments que poden generar problemes de convivència entre veïns, visitants i comerciants. Els dos anys anteriors, els mediadors van realitzar 40 intervencions relacionades amb jocs de pilota o consum d’alcohol al carrer. Tot i això, les queixes respecte a aquesta última pràctica es van reduir un 25% de maig a setembre de 2013.

PLACES DE GRÀCIA

Des d’aquest mes, la Guàrdia Urbana inicia un dispositiu específic anomenat ‘Places de Gràcia’, una actuació que vol mantenir la seguretat i la convivència a les places de Sol, Diamant, Revolució, Virreina i Vila de Gràcia, els punts on es concentra un major nombre de persones durant la franja de vespre i nit. L’objectiu és combatre el consum i venda ambulant d’alcohol , així com altres conductes.

Conscienciar la ciutadania

De manera complementària, l’Ajuntament engega a partir del pròxim mes de juny la campanya de civisme M’agrada viure amb tu. Aquesta iniciativa es posarà en marxa a tota la ciutat i té com a objectiu conscienciar els ciutadans en problemàtiques com la generació de soroll, la compra de begudes alcohòliques a llauners, la neteja de l’espai públic o el respecte al mobiliari i equipaments de la ciutat.

La difusió d’aquesta campanya es durà a terme mitjançant banderoles i altres suports publicitaris. Per tal d’arribar al màxim nombre de persones possible, els missatges es difondran en català i en anglès a les zones més turístiques, per tal d’arribar també als visitants estrangers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram