Turisme familiar, diürn, sostenible i respectuós amb la identitat de Gràcia. Aquesta és la intenció que té el Districte amb el Pla de Turisme que ha elaborat i que va presentar en el plenari d’aquest dimarts. El pla aposta per una transformació de la mentalitat turística per potenciar espais i monuments més enllà dels emblemàtics, com són les diferents places de la Vila, la Festa Major de Gràcia o el Park Güell. El consistori, que veu Gràcia com un districte “creatiu” que destaca “per la seva qualitat de vida i un potent moviment associatiu”, considera que encara existeixen “possibilitats de desenvolupament turístic”.

OPOSICIÓ VEÏNAL

Precisament és aquest potent moviment associatiu qui no veu bé les intencions de l’Ajuntament. Tal com va avançar L’Independent, sis associacions de veïns, entre les quals s’hi troben les quatre representatives de les principals places del nucli històric (Revolució, Diamant, Lesseps i Sol) més l’Associació Veïnal Vila de Gràcia i l’Assemblea de la Vila de Gràcia, han convocat un acte de caràcter informatiu a finals de maig, batejat com Gràcia, on vas?, que buscarà “millorar el procés participatiu” impulsat pel Districte, tal com ha explicat Lluïsa Esteban, presidenta de l’Associació de Veïns Plaça Diamant, a Línia Gràcia. Esteban denuncia que l’Ajuntament no ha estat transparent en l’elaboració del pla d’usos. “No hi ha hagut prou informació pública i el pla d’usos no és restrictiu amb els apartaments turístics i els hostels”, lamenta. Al mateix temps, denuncia que Gràcia “fa temps que s’ha convertit en una zona d’oci nocturn amb totes les dificultats que això comporta pel descans dels veïns”. Una situació que atribueix a l’augment del turisme a Barcelona, del qual assegura no estar en contra però sí que “ha de ser raonable”. “S’ha venut la marca Barcelona i s’han venut els barcelonins”, conclou taxativament.

PISOS TURÍSTICS

És precisament sobre un dels grans temes d’’habitatge que afecta la ciutat on s’han produït novetats aquesta setmana. L’Ajuntament ha suspès la concessió de llicències de pisos turístics en algunes de les zones de la ciutat. Entre elles s’hi troben tres barris de Gràcia: la Vila de Gràcia, el Camp d’en Grassot i part de la Salut (als entorns del Park Güell). La suspensió, pactada entre CiU i el PP, té una durada de sis mesos i és una mesura prèvia que ha de permetre evitar que s’iniciïn noves tramitacions de llicències. Aquesta mesura farà que el consistori posi en marxa el seu nou pla per regular l’ús d’aquest tipus d’habitatges, que consisteix a atorgar les noves llicències a blocs sencers per evitar que se situïn en edificis residencials. Aquestes condicions figuraran en la nova regulació del sector, que està previst que s’aprovi durant els pròxims sis mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram