La comissió de govern de l’Ajuntament va aprovar a principis de mes la proposta del Districte de Gràcia que demanava modificar el Pla General Municipal (PGM) per tal de reordenar l’urbanisme de la zona compresa entre els carrers Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla, en el marc de l’ampliació de la Rambla del Prat. Aquesta modificació va ser presentada en el plenari del Districte dimarts passat.

Mitjançant la modificació s’aixecarà l’afectació de prop de 112 habitatges per on estava prevista la continuïtat de la Rambla del Prat i permetrà esponjar la densitat urbana prevista en aquest sector del districte, ja que es reduiran els edificis que es volien edificar a l’entorn.

Aquesta ampliació de la Rambla del Prat, que estava prevista en el PGM aprovat l’any 1976 i que es mantenia en el Pla Especial de Millora i Protecció de la Vila de Gràcia (PEMPRI), afectava tres illes senceres del barri, les compreses entre els carrers Gran de Gràcia i de l’Àngel, Travessia de Sant Antoni i Torrent de l’Olla, i carrer de l’Àngel i Travessia de Sant Antoni. L’ampliació de la Rambla del Prat es va dissenyar com un eix connector que facilités la connexió transversal de la Vila de Gràcia, d’un extrem a l’altre. Tanmateix, el projecte donava llum verda a construir un nou front edificat que hauria afectat de manera notable la fisonomia de l’edificació existent. El Districte va iniciar la revisió del PGM que contemplava aquesta ampliació un cop va avaluar que no hi havia necessitat d’obrir aquest vial, perquè contravenia el model urbanístic de Gràcia i el criteri de reducció del pas de vehicles pels seus carrers interiors.

EVITAR LES AFECTACIONS

El Pla d’Actuació del Districte (PAD) 2012-2015 també recollia la revisió del PEMPRI de la Vila de Gràcia en el tema de la prolongació de la Rambla del Prat, establint com a prioritat les desafectacions dels habitatges i impulsant-ne la modificació. La regidora del Districte, Maite Fandos, explica que “no tenia sentit mantenir l’afectació d’aquests habitatges, amb la incertesa que suposa per als propietaris i habitants”, i que cal mantenir els criteris de mobilitat a l’interior del barri de la Vila de Gràcia.

Més zona verda

La modificació del Pla General Municipal també contempla el trasllat de la zona verda, que fins ara estava prevista al carrer Astúries, cap als voltants de la plaça Anna Frank. A més, dels 730 metres quadrats en un principi establerts es passarà als més de 1.000.

Amb aquesta actuació es millorarà l’ordenació de la plaça, donant major presència i visibilitat a l’escola bressol l’Enxaneta, situada en un dels laterals. Per altra banda, també es desafectarà el pati d’aquest centre educatiu, fins ara qualificat de vial, que passarà a ser un equipament. D’aquesta manera, també es podran concentrar les qualificacions d’equipaments existents a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram