» L’Ajuntament i la Guàrdia Urbana duen a terme sessions informatives entre la gent gran
»L’objectiu és donar consells per incrementar la seguretat d’aquest col·lectiu durant el període estival

No explicar gaire que marxen de vacances, demanar a algú que els reculli la correspondència i vigilar l’equipatge. Aquest són alguns dels consells de seguretat que està oferint l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i a través del Comissionat d’Alcalde de la Gent gran, a aquest col·lectiu de la ciutat ara que s’apropa l’estiu.
A través de diverses trobades informatives es recomana als àvis no dur pertinences de valor quan van a la platja, no deixar objectes de valor a la vista al cotxe, o fer sempre cas a les indicacions de la policia, serveis d’emergència i salvament.

AUGMENTAR LA SEGURETAT
L’objectiu del programa és incrementar la seguretat de la gent gran, un dels col·lectius més vulnerables, durant el període estival, reduir la possibilitat de ser víctimes d’un delicte, evitar situacions de risc, prevenir amenaces, fomentar la confiança en la Guàrdia Urbana i millorar la resposta policial.
Per aconseguir aquestes fites, ja s’han dut a terme diverses sessions durant el mes de maig i s’han programat altres trobades pels mesos de  juny i juliol, que es duran a terme en centres i casals de tots els districtes de Barcelona. En total se’n faran 30, de 40 minuts de durada, amb un component participatiu i pràctic per fer-les més amenes.
Tots aquests consells i altres es recullen en uns díptics, dels quals se n’han editat 3.000 unitats, que es reparteixen durant les sessions.
També durant les trobades es recorda que el telèfon d’emergències és el 112 i es dóna el telèfon o el correu del responsable de la policia comunitària de cada unitat territorial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram