La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i diverses associacions veïnals d’alguns dels barris de Gràcia, consideren que darrere la proposta de pagament de l’entrada al Park Güell s’hi amaga “un afany de recaptació més que no pas racionalitzar el control de fluxos”.

En un comunicat, el conjunt veïnal recrimina al consistori que el pla proposat “no dóna resposta a cap dels altres problemes plantejats, especialment els de trànsit i aglomeració als barris propers, i més en concret a la carretera del Carmel”. “Una proposta de gestió de fluxos no es pot limitar a gestionar l’entrada a la part monumental sinó que ha de contemplar solucions adequades als problemes que pateixen els barris veïns” i consideren que no hi ha hagut un procés participatiu “real” per arribar a acords amb les entitats. En aquest sentit, retreuen al consistori que s’hagi limitat a “valorar el flux d’entrades al parc durant tres dies de juliol”. Afirmen que per realitzar un estudi en condicions cal fer un seguiment d’un any.

Els veïns continuen demanant un pla integral del Park Güell per “a un ús social i complet de l’espai”.

En aquesta línia reclamen que l’Ajuntament escolti a les entitats i afirmen que les reunions que s’han dut a terme són merament informatives “sense cap predisposició dels representants de l’Ajuntament a recollir les nostres propostes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram