La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Gràcia van posar, en una acció conjunta, punt final a l’activitat d’un club del carrer Jesús on presumptament es cultivava i elaborava el consum de substàncies estupefaents. El local funcionava com a un Club de Fumadors on només tenien accés els socis, la porta estava vigilada per una càmera de videovigilància i per personal de seguretat que controlaven les persones que volien accedir al local.

PAS A PAS

La investigació policial es va iniciar el passat 9 de maig després de rebre diferents queixes dels veïns que manifestaven que en aquest establiment, situat al número 18 del carrer Jesús, es consumia marihuana i, possiblement, es produïa també tràfic de substàncies estupefaents.

En un primer moment, la Guàrdia Urbana va iniciar els tràmits administratius per determinar si l’activitat de l’esmentat local comptava amb la llicència corresponent. Els agents van comprovar que el club tenia autorització per dur a terme només activitats com a centre de difusió cultural i que el titular de l’establiment, F.M.C, era també el propietari, de La Asociación Independiente de autoconsumo y medicina, que ja comptava amb alguns antecedents policials per un delicte contra la salut pública.

Durant els dies posteriors, la Guàrdia Urbana va activar un dispositiu de vigilància i seguiment d’aquest local, que es va allargar durant diverses jornades. Els agents van aturar aleatòriament als individus que entraven i sortien de l’establiment per tal de determinar si a l’interior del local s’estava produint alguna activitat il·lícita relacionada amb el tràfic de substàncies estupefaents. El resultat d’aquesta vigilància va comportar diversos comisos tant de marihuana com de haixix.

Els indicis van portar als responsables a informar al jutge dels resultats i demanar permís per a un registre i escorcoll de l’entitat.

MATERIAL INTERCEPTAT

A dins del local els agents van localitzar dos quilograms de marihuana i 400 grams d’aixix. A més els agents hi van descobrir dues balances de precisió, 1.850 euros en efectiu i divers material informàtic.

Els agents van intervenir tot el material i van detenir a dues persones: Emmanuel A., natural d’Argentina, i Ines S.V., natural de Barcelona, per un presumpte delicte contra la salut pública, en aquest cas, tràfic de drogues.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram