La plaça del Sol ha estat analitzada

Gràcia engegarà un pla integral d’intervenció a les places del districte per a abordar els diferents fenòmens que es produeixen a l’espai públic i per tant, poder garantir la convivència entre veïns, diferents col·lectius que utilitzen les places i els comerços que hi desenvolupen la seva activitat.

Per tal de dur a terme l’esmentat pla de foment de la convivència, s’ha hagut de fer un diagnòstic previ. Ha estat un grup de mediadors que formen part del grup de Gestió de Conflictes de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, dirigit per la també regidora de Gràcia, Maite Fandos, l’encarregat de dur a terme l’estudi.

Així doncs, s’ha realitzat una descripció general dels usos dels espais i un anàlisi de les dinàmiques que són inapropiades, en concret a les places de la Revolució, Plaça del Diamant, Plaça de la Virreina i Plaça del Sol.

L’estudi es complementa amb el contacte directe de tots els usuaris, grups estables i propietaris i treballadors dels establiments comercials.

La finalitat de l’actuació és aconseguir el restabliment de les condicions de convivència existents abans de l’inici del conflicte, articulant el conjunt de serveis disponibles per a garantir el manteniment del resultat assolit una vegada finalitzi el programa específic. El pla d’intervenció es durà a terme des d’aquest mes de maig i fins al mes de setembre, temporada amb més afluència d’usuaris de l’espai públic de les places del Districte.

La tasca d’aquests mediadors es farà amb la seva intervenció directa al territori, amb un equip de dos gestors de conflictes, que es distribuiran en quatre franges horàries diferents, de matí, tarda, nit i també de matinada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram