Ca la Trava denuncia “l’especulació immobiliària”. Foto: Twitter (@Ca_LaTrava)

El desallotjament del bloc ocupat conegut amb el nom de Ca la Trava, que els Mossos d’Esquadra van dur a terme dijous 18 d’octubre a primera hora del matí, va provocar que Gràcia visqués el mateix dijous un vespre amb incidents al carrer.

Alguns dels centenars de manifestants, per mostrar el seu rebuig al desallotjament d’aquest bloc situat al número 154 de la Travessera de Gràcia –ocupat des del 2016–, van fer destrosses en seus bancàries i oficines immobiliàries.

Algunes de les destrosses més visibles van ser al carrer de Puigmartí i al carrer de la Fraternitat, on els bombers van haver d’apagar un petit foc a l’interior d’una immobiliària. Al carrer de la Fraternitat els manifestants també van fer una barricada amb contenidors. Els Mossos d’Esquadra van haver de dispersar la protesta a la plaça del Raspall. La policia va detenir una persona acusada de desordres públics i danys i en van denunciar dues més per desordres públics. Al matí, durant el desallotjament, dues persones també van ser detingudes per resistència i desobediència a l’autoritat i dues més van ser denunciades d’acord amb la Llei de seguretat ciutadana.

DIAGONAL TALLADA
L’endemà al matí un grup d’encaputxats va tallar la Diagonal a l’altura del Palau Reial en senyal de protesta pel desallotjament. Els manifestants, una vintena de persones vestides de negre i amb passamuntanyes, van cremar contenidors i pneumàtics.

Després del desallotjament de Ca la Trava –la propietat de l’edifici és de la immobiliària La Llave de Oro–caldrà veure què passa amb el bloc ocupat del costat (número 156) conegut amb el nom de La Jahnela, que forma part del mateix projecte immobiliari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram