La plaça del Sol concentra moltes de les queixes. Foto: Twitter (@PlacadelSol)

La problemàtica que es viu a diferents places gracienques amb l’incivisme (soroll, consum d’alcohol…) continua sent motiu de debat. De fet, veient que la problemàtica no se soluciona, diferents representants veïnals, juntament amb la majoria de forces de l’oposició, han aconseguit recentment forçar un Ple extraordinari per tractar la qüestió, que està previst que se celebri a finals d’aquest mes o principis de novembre.

Les queixes veïnals, fins no fa gaire, es concentraven a les places del Sol, Revolució, Diamant i la Virreina però des de fa un temps els problemes s’han estès a altres places, com ara la de la Vila, la del Nord o la de la Rovira. Des de l’Associació de Veïns Plaça del Nord i carrer adjacents denuncien que “el soroll, el ‘botellot’ i l’incivisme” han crescut en els darrers temps. La seva principal demanda és “més presència de patrulles de la Guàrdia Urbana a diferents hores durant les nits”. La petició la van poder fer el passat 4 d’octubre durant la celebració d’una Taula Ciutadana per tractar la problemàtica.

A banda d’aquesta Taula Ciutadana, a principis d’octubre també es van reunir representants de les places del Sol, Virreina, Diamant i Nord. De la trobada en va sorgir la proposta del Ple extraordinari, que es va aprovar el dia 10 durant la celebració del Ple ordinari.

BADIA ES DEFENSA
En el Ple del dia 10 el regidor Eloi Badia va defensar que l’estratègia municipal per lluitar contra aquest problema. Badia va afirmar que a la plaça del Sol “el soroll s’ha aconseguit reduir, especialment el de la franja nocturna, que ha baixat quatre decibels de mitjana”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram