El carrer Secretari Coloma passarà a ser el de Pau Alsina. Foto: Google Maps

El Ple del Districte del passat 10 d’octubre va servir perquè el regidor Eloi Badia anunciés que la ponència de nomenclàtor de la ciutat ha acceptat el canvi de nom del carrer Secretari Coloma i de l’avinguda Príncep d’Astúries.

Així doncs, a partir d’ara s’obre un període administratiu que farà que d’aquí a pocs mesos el carrer Secretari Coloma tornarà a ser el de Pau Alsina i que l’avinguda Príncep d’Astúries recuperi el seu antic nom, el de Riera de Cassoles.

Aquests canvis de nom responen a dues reivindicacions veïnals que es van posar en marxa fa temps. L’any passat una consulta sobre el canvi de nom de Secretari Coloma va obtenir un 65% de suports. Hi van participar 1.041 persones, de les quals 654 van optar pel canvi. Joan de Coloma, secretari dels Reis Catòlics, va ser el responsable de firmar l’ordre d’expulsió d’Espanya dels jueus. Coloma també és considerat l’introductor de la Santa Inquisició a Catalunya. Per la seva banda, Pau Alsina va ser un obrer del món del tèxtil nascut l’any 1830 que va aconseguir fer trajectòria política. De fet, va ser el primer obrer a convertir-se en diputat a les Corts. També va ser senador i es va presentar en unes eleccions municipals a Barcelona.

Pel que fa a Príncep d’Astúries, el canvi a Riera de Cassoles arriba després d’obtenir més de 5.000 firmes a favor. El nou nom farà referència a l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, que tenia dues rieres: la riera de Sant Gervasi i la riera de Cassoles.

OBRES: ÚLTIMA FASE
D’altra banda, ja ha començat la darrera fase de transformació de l’encara avinguda Príncep d’Astúries, que passarà a tenir menys carrils de circulació i unes voreres més amples.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram