Un grup reduït de persones, la majoria d’elles conductors d’autobús, van tallar ahir el matí durant una estona el trànsit a la confluència entre la Travessera de Gràcia i el carrer de Balmes per protestar contra el carril bus que va per la mateixa travessera, entre Balmes i Calvet, en sentit contrari a la circulació dels vehicles.

Els manifestants, convocats pel sindicat CGT d’autobusos, van denunciar que aquest carril, per on circulen els busos de les línies 27 i D40, “és un perill”. En declaracions als mitjans, Joan Ramiro, representant del sindicat, va afirmar que “no estem en contra dels carrils busos però sí d’aquest tipus de carril que van en contra direcció”. Ramiro va afegir que, tot i que TMB no publica les dades, s’han produït “un munt d’accidents”.

De fet, les crítiques a aquest carril bus fa temps que es produeixen. El novembre de l’any passat el Consell de Barri de Galvany va servir per visualitzar el malestar de l’AMPA del col·legi Infant Jesús. Des de l’AMPA van denunciar que el carril provoca riscos, crea col·lapses i és perillós. Llavors el Grup Demòcrata va afirmar que el nou carril s’havia fet sense “consultar ni buscar consens amb els veïns, comerços, escoles i entitats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram