El Ple de dijous que ve debatrà les possibles retallades. Foto: Districte

El Districte acollirà dijous que ve la celebració d’un Ple extraordinari forçat pel Grup Demòcrata, ERC i PSC per tal que el regidor Eloi Badia expliqui les possibles retallades a Gràcia previstes per a aquest any i el que ve.

La sessió arriba després que al juliol es conegués un document intern de l’Ajuntament on es contempla una retallada de 107 milions a la ciutat, dels quals 8,1 serien a les Corts. Si es confirmés la retallada, significaria que el Districte patiria una reducció del 40% de la inversió, ja que la partida estipulada és de 20,4 milions.

En el cas gracienc, tal com es detalla en el document intern municipal, al qual Línia Gràcia va tenir accés el passat juliol, les inversions previstes afectades serien la urbanització del carrer de Pi i Margall –aquest projecte no tenia partida econòmica però en necessitarà una d’addicional de 4,5 milions el 2020–, la rehabilitació del Parc dels Tres Turons i tres inversions relacionades amb Vallcarca: les rehabilitacions de Can Carol i l’antic consolat de Dinamarca, que han de ser dos equipaments, i expropiacions i enderrocs que tenen a veure amb la futura rambla verda de Vallcarca. En el cas de Can Carol, però, el Districte va anunciar a finals d’agost la licitació del projecte i l’inici de les obres per al gener de l’any que ve.

El Ple arriba després que el districte de Sant Martí en celebrés un pel mateix motiu dijous passat i Horta-Guinardó ho fes ahir. Dimarts que ve ho farà Sant Andreu i dijous, a banda de Gràcia, Ciutat Vella també debatrà les possibles retallades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram