La Festa Major de Gràcia reforça la seva perspectiva de gènere i la lluita contra la violència masclista. En aquesta línia, la novetat més important d’aquest any que elabora el Districte és la guia de recomanacions per a les festes a l’espai públic de Gràcia, batejada amb el nom de ‘Caminem cap a unes festes amb perspectiva de gènere’.

Des del Districte expliquen que gràcies a l’experiència en el protocol de la darrera Festa Major es va veure la necessitat de redactar una guia de recomanacions. El document es va consensuar en el marc de la taula d’abordatge de violències masclistes. A la guia, a banda del protocol de l’any passat, hi ha una llista de recomanacions amb temes que fins ara no s’havien contemplat, com ara la gestió de l’espai públic de la Festa Major.

PRINCIPALS MILLORES
En aquest sentit, la taula pel Protocol contra la violència masclista a Gràcia ha proposat al Districte una sèrie de millores: ubicar els lavabos públics, i la quantitat que se n’instal·len, amb perspectiva de gènere i millorar la il·luminació nocturna dels espais de festa.

FORMACIÓ PRÈVIA
Un altre de les novetats relacionades amb l’estratègia de potenciar la perspectiva de gènere té a veure amb la formació. El mes de maig es van fer dues sessions de formació prèvia en el protocol a les entitats i a les comissions dels carrers que fan festes nocturnes. Així doncs, durant els dies de Festa Major els carrers tindran material per abordar situacions d’agressions sexistes. També disposaran de tríptics informatius i cartells amb el circuit d’actuació per fer front a la violència masclista. També es repartiran xapes de la campanya en català i anglès i, per primera vegada, la campanya ‘No és No’ apareixerà en tots els gots reutilitzables.

En paral·lel, el Districte informarà diàriament del nombre d’accions informatives i d’assessorament i de les intervencions fetes per part dels diferents espais i agents en l’aplicació del protocol.

TREBALL DE CONSENS
Totes aquestes propostes parteixen del treball conjunt entre el Districte i les entitats Circuit Barcelona contra la violència Masclista, CEJAS i l’Assemblea Feministes de Gràcia. També hi han col·laborat la Fundació i les comissions dels carrers.

 

Punt d’informació
a la plaça Revolució

Per segon any seguit la Festa Major tornarà a tenir un punt d’informació a la plaça Revolució i dues parelles itinerants pels diferents espais de la festa. En el punt d’informació hi haurà material informatiu amb recomanacions d’actuació davant de casos de violència masclista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram