Imatge de la concentració veïnal. Foto: Twitter (@ComiteGracia)

El bloc de pisos ocupat conegut popularment com l’Armadillo, situat al número 16 del carrer de Sant Salvador, havia de ser desnonat el passat 12 de juliol. Finalment, però, les cinc famílies –amb cinc menors d’edat– que hi viuen des de fa més de cinc anys van veure com en l’últim moment el desnonament s’ajornava.

Un acord d’última hora amb la propietat del bloc, el BBVA, va permetre ajornar el desnonament. Segons va anunciar el regidor Eloi Badia el vespre abans, a través de Twitter, l’acord havia estat possible “gràcies als treballadors d’Habitatge i la pressió veïnal”. Badia va afegir que això permetria “trobar una solució a l’emergència habitacional que pateixen 26 veïns de Gràcia”.

CRÍTIQUES A BADIA
La pressió veïnal a la qual feia referència Badia va estar liderada pel col·lectiu L’Oficina d’Habitatge, que va criticar el desplegament policial fet pels Mossos d’Esquadra per executar el desnonament. I és que tot i l’acord que Badia va anunciar el dia abans al vespre, la policia catalana va mantenir el seu desplegament, que va ser molt vistós.

L’Oficina d’Habitatge, a banda, també va criticar el regidor Badia pel tuit on anunciava, el dia abans, l’acord. El col·lectiu va mantenir la mobilització per l’endemà, tot i que van queixar-se perquè el tuit del regidor, segons ells, va fer que hi hagués menys gent a la concentració.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram