Imatge de l’assemblea feta a la Fontana. Foto: Twitter (@HabitatgeGracia)

El Sindicat de Llogaters va presentar abans-d’ahir la seva campanya de resistència a nivell de ciutat, ‘Ens quedem’, que pretén que els llogaters que pateixen un augment “abusiu” del lloguer plantin cara. Fa tres setmanes ja es va veure com Gràcia és un dels punts de la ciutat on aquesta organització porta més temps gestant-se. Un grup de veïns van organitzar una bustiada per alertar sobre tots els blocs de la Vila i el Camp d’en Grassot que són d’un sol propietari. Una setmana més tard una assemblea amb un centenar de persones a l’Espai Jove la Fontana va demostrar la força que està agafant aquesta reivindicació. 

Així doncs, el Sindicat de Llogaters busca promoure una mena d’insubmissió contra el que considera que són situacions injustes i proposa, per exemple, que els afectats no tornin de primeres les claus a l’administrador de la finca quan se’ls comuniqui un augment que considerin desmesurat o que, quan el propietari es negui a renovar un contracte de lloguer, l’inquilí aposti per consignar la renda de lloguer. És a dir, que l’inquilí dipositi un lloguer que consideri just davant de l’autoritat judicial o un notari.

El Sindicat de Llogaters també té en el punt de mira 15 “entramats immobiliaris” que, segons el seu punt de vista, “especulen amb els llogaters”. Aquests grups tenen blocs sencers de propietat i el Sindicat ara els ha col·locat en un mapa per demostrar “fins a quin punt està concentrada la propietat a Barcelona”. En el cas de Gràcia de moment han detectat una quarantena d’edificis de propietat vertical. Els llogaters d’aquests blocs són els que, segons el Sindicat, són més vulnerables.

Des de Gràcia on Vas i l’Oficina d’Habitatge celebren el rumb que està agafant una reivindicació que ahir, quan aquest diari ja havia tancat la seva edició, va celebrar una nova assemblea als Lluïsos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram