El debat del preu del lloguer segueix molt viu. Foto: Arxiu

El preu del lloguer és una de les qüestions que en els últims anys està generant més inquietud social al districte i al conjunt de la ciutat. Ara, segons un estudi del portal immobiliari Idealista, els preus poden haver tocat sostre. I és que en un document publicat recentment, Gràcia apareix com el lloc de la ciutat on els preus van baixar més durant el tercer i el quart trimestre del 2017.

Les xifres, segons aquest estudi, són les següents: els preus registrats al desembre, comparats amb els del setembre, van caure un 8,9% i la variació interanual ­la comparació dels preus entre el 2016 i el 2017­ mostra una caiguda del 3,6%. Actualment, el preu és de 16,1 euros al metre quadrat.

Pel que fa a les xifres municipals, tot i que de moment no es coneixen les del quart trimestre de l’any passat, dibuixen un escenari amb més matisos, ja que els preus, entre el segon i el tercer trimestre del 2017, van baixar a la Salut i a Vallcarca i els Penitents però van pujar a la Vila, al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i el Coll.

L’OPINIÓ VEÏNAL NO CANVIA
Tot i les dades que mostra aquest estudi, la percepció entre els veïns és que els preus del lloguer continuen sent una realitat preocupant. Toni Ramon, de l’Associació de Veïns Vila de Gràcia, i que també forma part de Gràcia On Vas i del Sindicat de Llogaters, afirma que “la percepció que tenim és que la Vila continua transformant-se” i afegeix que “és evident que el mercat lliure no es regula”. Ramon considera que s’ha d’intentar arribar a la situació que “viure a Gràcia no depengui de la capacitat econòmica de la gent” i recorda que “hi ha persones en una situació molt vulnerable”. Per últim, Ramon diu que “l’autoorganització veïnal” és fonamental per “defensar el dret a viure al barri”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram