Les activitats es faran a l'espai Albert Musons. Foto: Districte

Les activitats programades en el marc de la celebració del Bicentenari de la Festa Major inclouen un cicle de tres conferències a l’espai Albert Musons que es van posar en marxa aquest dilluns.

L’encarregat de donar el tret de sortida va ser l’antropòleg Josep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona i veí de Gràcia, que va pronunciar la conferència ‘Els valors de la festa. Una visió antropològica’. Fornés va explicar que una Festa Major com la de Gràcia, amb la seva llarga història i la implicació d’una part tan important del teixit veïnal, és una font de generació de valors molt important.

Les dues altres conferències tractaran sobre els guarnits i el ball. El pròxim 27 de novembre l’especialista en art popular Josep Mañà parlarà sobre l’element més distintiu de la festa major: els guarnits.

I encara que actualment s’hagin perdut, un altre dels elements més singulars de la festa major de Gràcia van ser els balls d’envelat. Sobre la importància i l’evolució d’aquests balls tradicionals en parlarà l’11 de desembre Montserrat Garrich, coreògrafa de l’esbart Català de Dansaires.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram