Les terrasses de les places de la Vila tindran set taules menys. Foto: Arxiu

La Comissió de Govern va aprovar definitivament a finals d’octubre les ordenacions singulars de terrasses de les set places de la Vila: Vila de Gràcia, Diamant, Revolució, Sol, Virreina, Nord i Rovira i Trias. Amb la nova normativa, que fa que algunes places guanyin taules i d’altres en perdin, es passarà d’un total de 225 taules autoritzades a 218. És a dir, set menys.

Així doncs, la plaça del Diamant es quedarà igual, mentre que perdran taules la plaça de la Virreina, que passarà de 36 a 30 taules; la de la Vila, que en perdrà sis i passarà de 48 a 40 taules i la de Revolució, que en perdrà cinc i es quedarà amb 30. Guanyaran taules la plaça del Sol, que en guanyarà dues i arribarà a les 60; la de Rovira i Trias, que passarà de 24 a 30 taules i la del Nord, que en tindrà dues més i arribarà fins a 12. A banda de la xifra, les taules es reordenaran per facilitar el pas i l’ús de l’espai públic.

La xifra definitiva és la mateixa que ja es va posar al damunt la taula ara fa un any, quan la Comissió Tècnica de Terrasses va presentar la seva proposta. Llavors la mesura ja va provocar reaccions oposades entre els restauradors i els representants veïnals. Melissa Privitera, de l’Associació de Bars i Restaurants de la Vila de Gràcia, va assegurar que la retirada de taules, encara que siguin poques, “tindrà repercussions econòmiques”, i va calcular que la nova regulació pot provocar “unes pèrdues d’entre un 15 i un 20%” als locals afectats. Privitera va voler recordar que els restauradors “generem treball i paguem sous i ara segurament s’haurà d’acomiadar gent”.

Per la seva banda, Toni Ramon, president de l’Associació de Veïns de la Vila de Gràcia, va afirmar que estem davant una notícia “sensata”, però va afegir que es tracta d’una “reducció tímida” i va lamentar el cas de la plaça del Sol, on hi haurà un creixement de dues taules.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram