Una imatge virtual de com serà l’avinguda Príncep d’Astúries. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar abans-d’ahir l’aprovació de la transformació urbanística de l’avinguda Príncep d’Astúries, entre la plaça de Lesseps i la Via Augusta, que contempla que els vianants guanyin protagonisme en detriment dels cotxes. El canvi principal serà la reducció de cinc a tres carrils de circulació i l’ampliació de les voreres.

Així doncs, està previst que les obres, que costaran 4,9 milions d’euros, comencin el pròxim mes de febrer i durin un any. Des de l’Ajuntament afirmen que el disseny final recull les demandes veïnals, com ara més zones d’estada per al descans del vianant i més passos de zebra. A banda d’això, els tres carrils de circulació que quedaran seran dos en sentit descendent -un per a autobús i un per a cotxes- i un únic carril en sentit ascendent compartit per a cotxe i autobús. Aquesta disminució dels carrils de circulació permetrà guanyar espai per ampliar les voreres, que passaran a fer 4,5 metres. Actualment la seva amplada va dels 2,20 metres als 3,10.

D’altra banda, aquesta reforma també implicarà una millora en la il·luminació de l’avinguda, ja que els fanals actuals es canviaran per uns de més eficients. Pel que fa a la pavimentació, es farà amb materials que redueixen la contaminació acústica. També hi haurà nova vegetació, nou mobiliari urbà a totes dues voreres i dos punts de recàrrega lenta per a motos elèctriques.

CAMPANYA VEÏNAL
L’anunci de transformació d’aquesta avinguda arriba després que ara fa un any i mig naixés la Plataforma Veïnal Avinguda del Príncep d’Astúries per demanar la pacificació d’aquesta avinguda. Una pacificació que també ha de servir, segons ja van afirmar des de la plataforma en el moment del seu naixement, perquè l’activitat comercial de la zona es pugui revitalitzar, ja que des de fa temps han denunciat que el disseny actual de l’avinguda provoca que la gent no pugui moure’s en comoditat per les voreres i, per tant, no compri a les botigues.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram