Una de les imatges que es podrà veure al Photogenic Festival. Foto: Districte

El potencial cultural de Gràcia quedarà més que comprovat durant les següents setmanes. I és que entre finals de setembre i principis d’octubre se celebraran tres festivals culturals en diferents espais del districte.

D’aquests tres festivals, dos es posaran en marxa avui. Són el Photogenic Festival, de fotografia, i el LEM, de música experimental. Així doncs, el Photogenic Festival, que arriba a la seva tercera edició, s’allargarà fins al pròxim 8 d’octubre. El seu format és el d’una ruta expositiva de projectes fotogràfics de diversos gèneres en comerços, locals i centres culturals. S’hi podran veure projectes i activitats de caràcter creatiu que tenen la fotografia com a eix principal. L’esdeveniment aposta tant pels grans noms de la fotografia i les arts com per nous talents i fotògrafs emergents. L’objectiu és fer arribar a tot el públic l’experiència i passió per la fotografia.

Per la seva banda, el LEM, el XXII Encontre de Músiques Experimentals de Gràcia, s’allargarà fins al pròxim 28 d’octubre i organitza 27 activitats en 13 espais diferents del districte, com ara La Sedeta, La Sonora de Gràcia, el bar Almirall, Almo2bar i la seu de Gràcia Territori Sonor, entre d’altres.

Entre els artistes europeus amb què comptarà el Certamen, destaca el trio francès Les Mutans Maha (6 d’octubre), el grup del percussionista i compositor Guigou Chevenier. També actuaran els britànics The Legendary Pink Dots (14 d’octubre), una banda de rock experimental. Un altre dels grans noms del LEM 2017 és el dels novaiorquesos Warp Trio (28 d’octubre), formació de cambra a cavall de la música contemporània i el rock experimental. Per tercer any consecutiu, el LEM ha rebut la distinció EFFE, un segell de qualitat que atorga la Comissió Europea a certàmens dels diferents països de la UE amb el propòsit de crear una xarxa europea de festivals innovadors.

‘GRÀCIA LLEGEIX’
El tercer festival, que en aquest cas se celebrarà entre el 6 i el 8 d’octubre, és el festival literari Gràcia Llegeix, que arriba a la segona edició. El seu objectiu és apropar a tots els lectors i lectores del districte d i de la ciutat el fet creatiu en els seus múltiples vessants: la promoció de la lectura, el coneixement de la indústria del llibre, el descobriment d’autors, la música inspirada en literatura i activitats infantils. La conferència inaugural anirà a càrrec de l’escriptor Sebastià Benassar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram