El Mercat de l’Abaceria ha canviat de junta. Avui dijous es farà efectiu el traspàs de poder entre la junta sortint i l’entrant. Un canvi que es produeix, tal com va avançar l’Independent, en plena espera per al trasllat a la carpa provisional del passeig de Sant Joan mentre durin les obres de reforma del mercat.

La renovació de la junta va sorgir arran de la petició d’un grup de paradistes que va reclamar fer eleccions. I, de fet, ha estat l’única candidatura que s’ha presentat. “No hem volgut presentar una altra candidatura perquè no s’enroqués la situació”, explica a Línia Gràcia Jeroni Magrans, que avui deixa de ser membre de la junta després de nou anys. Tot i així, Magrans lamenta que “no era el moment” de canviar, sinó que més aviat calia “anar junts”.

Per la seva banda, Maribel Ampolla, una de les cares de la junta entrant, explica que els nous membres són paradistes que seguiran a la carpa provisional i al futur mercat, mentre que alguna de les persones de l’actual deixen la parada aviat.

Ampolla, tanmateix, remarca que no hi ha “cap problema” amb la junta sortint i ha mostrat la seva voluntat de seguir en la línia que havia portat l’anterior direcció. En aquest sentit, posa com a prioritat l’inici de la construcció de la carpa provisional. Pel que fa a aquesta qüestió, Magrans alerta que encara no s’han reunit amb Mercats i que no han rebut cap imput. Ampolla, per la seva banda, confia que l’Ajuntament compleixi amb el calendari, el qual situa a l’octubre el començament de les obres de l’espai que ha d’acollir els paradistes durant les obres. 

Malgrat que deixarà de ser membre de la junta, Magrans explica que vol posar en marxa, conjuntament amb Agnès Fàbregas –també de la direcció sortint–, una plataforma per defensar el mercat, els seus usuaris i vigilar que es compleixi el projecte de reforma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram