Una imatge del Dia sense cotxes de l’any passat. Foto: Ajuntament

La celebració del Dia sense cotxes del pròxim 22 de setembre tornarà a tenir el carrer Gran de Gràcia com un dels punts de la ciutat que seran protagonistes.

Així doncs, tal com ja va passar l’any passat, el dia escollit és un feiner. Aquest any cal afegir que es tracta del primer dia de les festes de la Mercè. A Gran de Gràcia, que durant diversos caps de setmana de l’any ja talla el trànsit als cotxes, es prohibirà el trànsit entre les onze del matí i les vuit del vespre i tindrà circulació exclusiva per a bus, veïns i bicicletes (en el sentit habitual de la via). El tram que es tallarà va de la Diagonal a la plaça Lesseps.

ACTIVITATS
Al llarg del dia el districte acollirà diferents activitats, totes elles amb la voluntat de conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’una mobilitat sostenible. Algunes d’aquestes són els jocs diversos i la lectura a l’aire lliure que es farà al carrer Bruniquer; les activitats lúdiques per a infants amb pluridiscapacitat al carrer Cardener; activitats esportives i de ciència ciutadana al carrer Betlem, entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla; el taller ‘Soroll vs Comunicació’ a la plaça del Nord o, entre d’altres, els escacs al carrer al carrer Goya.

El Dia sense cotxes el va recuperar l’actual govern municipal el 2015 després que els governs del PSC van decidir suprimir-lo, mentre que CiU, entre el 2011 i el 2015, també va mantenir la supressió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram